Panorāma

"De facto" pārbaudīto vidū – arī muitas izmeklētāji

Panorāma

Prezidents intensīvajā terapijā

Finanšu ministrs sola drīz nosaukt FKTK jauno vadītāju

Reirs: Potenciālo kandidātu loks uz FKTK šefa amatu nav plašs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja meklējumos ne mirkli nebūs kavēšanās, to telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" atzina finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība”).

Par pieņemamāko FKTK vadītāja kandidatūru kopīgi jāvienojas finanšu ministram Jānim Reiram ("Vienotība") un Latvijas Bankas vadītājam Ilmāram Rimšēvičam. Viņiem piemērotākais kandidāts FKTK vadītāja amatam pēcāk jāvirza uz Saeimas balsojumu.
 
Kā norādīja Reirs, viņš un Latvijas Bankas vadītājs "ne mirkli nekavēsies jaunā FKTK vadītāja meklējumos". Ja Saeima jau šo ceturtdien nolems par Zakuļa atcelšanu no FKTK vadītāja amata, tad jau ceturtdien vai piektdien finanšu ministrs un Latvijas Bankas vadītājs spriedīs par jaunu FKTK vadītāju.
 
Finanšu ministrs atzina, ka jaunā FKTK vadītāja meklējumos iespējamo kandidātu loks nebūs plašs, jo speciālistu loks finanšu sfērā nav liels. Jautāts, vai FKTK vadītāja amatā varētu virzīt pašreizējo komisijas vadītāja vietnieku Pēteri Putniņu, finanšu ministrs noteica, ka pagaidām neminēs nevienu potenciālā FKTK šefa amata kandidātu.

Finanšu ministrs atklāja, ka daudzās sanāksmēs iepriekš apspriesti jaunie izaicinājumi, kas saistīti ar terorisma un tā draudu pieaugumu un finanšu apriti. Finanšu sistēma, pēc ministra sacītā, ir jāsakārto atbilstoši "jaunajiem draudiem, jaunajām finanšu problēmām, kas pastāv pasaulē".

Jautāts, vai Zakulis ar šiem pienākumiem netika galā, Reirs noteica, ka Zakulis FKTK vadībā ir ieguldījis lielu darbu banku uzraudzībā. "Daudz veikts sakārtojot nerezidentu lietas un atklātība lielāka ir, bet mēs diskutējām, kā vēl vairāk uzlabot šo darbu," teica Reirs.

Jau ziņots, ka no amata atkāpies FTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis. Paziņojumā medijiem Zakulis norādījis, ka ar šo soli cenšas mazināt pār komisijas darbu pēdējā laikā mesto šaubu ēnu. Viņš iesniedzis atlūgumu divus gadus pirms amata termiņa beigām.

Zakulis paziņojumā medijiem norādījis, ka lēmums ir izsvērts, taču nekomentēja, vai uz atkāpšanos ticis pamudināts un vai kritiku par nepietiekamu banku uzraudzību uzskata par pamatotu.

Tāpat ziņots, ka jau pērnā gada nogalē raidījums "De facto" vēstīja par politiķu neapmierinātību ar Zakuļa darbu pēc Latvijas banku uzraugam veltītās kritikas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD ziņojumā, kas teorētiski var apdraudēt Latvijas iestāšanās sarunas šajā attīstīto valstu organizācijā.

Kā ziņots, Latvijas iestāšanās OECD izvirzīta kā viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm 2016. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti