Labrīt

Valsts darba inspekcijā saistībā ar "Covid-19" būtiski pieaugušas konsultācijas

Labrīt

Harija Liepiņa balvas laureāts Gundars Grasbergs - prasīgs pret profesiju un sevi tajā

Jānis Reirs: Cerams, šis gads būs vienīgais bez izaugsmes

Reirs: Pirmie pabalsti dīkstāvē esošo uzņēmumu darbiniekiem tiks izmaksāti nākamnedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmos pabalstus Covid-19 izplatības dēļ dīkstāvē esošo uzņēmumu darbiniekiem plāno izmaksāt jau nākamajā nedēļā, intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība").

Reirs uzsvēra, ka pabalsts tiks maksāts ne uzņēmumam, bet gan pašiem darbiniekiem. "Šī bezprecendenta palīdzība ir domāta, lai noturētu darbiniekus. Skaidrs, ka tas nav vienīgais instruments. Ir daudzi uzņēmēji, kas teikuši: "Man biznesa nav. Esmu gatavs maksāt visu algu - bet atlaidiet man nodokļus"," pauda Reirs.

Finanšu ministrs atzina, ka šobrīd primāri ir jārūpējas par uzņēmumiem un tiem darbiniekiem, par kuriem maksāti nodokļi. Savukārt, lai atbalstītu mazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas, Labklājības ministrija izstrādās savu piedāvājumu.

Reirs intervijā pieļāva, ka neskaidrība turpināsies divus - trīs mēnešus un, visticamāk, ietekmēs valsts ekonomisko izaugsmi. "Nodokļu ieņēmumi ir nedaudz zemāki nekā pagājušajā gadā. Tas nozīmē, ka sabremzēšanās ir notikusi. Nodokļu ieņēmumiem ir inerce. Sekas parādījās šīs nedēļas sākumā. Ir daudz prognožu, bet vidējā, ka samazinājums būs 2% - 5%. Mūsu prognoze - vai nu būsim pagājušā gada līmenī, vai arī šogad par izaugsmi nevarēs runāt," tā Reirs.

KONTEKSTS:

Jaunā kronavīrusa izraisītās infekcijas Covid-19 pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk nekā 2 miljardu eiro apmērā.

Saskaņā ar valdības lēmumu, valsts uzņemsies dīkstāves pabalsta maksāšanu Ķīnā radušās slimības ietekmētajiem uzņēmumiem. Pirmais maksājums paredzēts 60 - 70 miljonu eiro apmērā, bet kopumā programmai varētu tikt atvēlēti 200 miljoni eiro.

Otrs palīdzības virziens saistīts ar uzņēmuma finanšu līdzekļu nodrošināšanu - iespēja uzņēmumiem atlikt nodokļu nomaksu līdz 3 gadiem, atjaunot "Altum" garantiju un kreditēšanas programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti