Rīta Panorāma

"Spilgts trio"- gleznotājas Maija Bērziņa, Dzintra Cepīte un Īra Rozentāle LMS galerijā

Rīta Panorāma

Grupas "Kris&Oz" jaunais singls "Changes"

Intervija ar finanšu ministru Jāni Reiru

Reirs par nākamā gada budžetu: Svarīgi nepieļaut izmaiņas nodokļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Veidojot nākamā gada budžetu, ir svarīgi nepieļaut, ka dažādu vēlmju finansēšanas dēļ tiktu mainīti nodokļi, tā intervijā LTV “Rīta panorāma” pirmdien, 26.augustā, pauda finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”).  

Ja kāda prioritāte ir ļoti svarīga, tas nenozīmē, ka visiem par to jāmaksā palielināto nodokļu izskatā, sacīja ministrs.

Viņš norādīja, ka valdība grib saglabāt solījumu, ka diskusijas par nodokļu izmaiņām sāksies 2020.gada janvārī vai nedaudz ātrāk - uzreiz pēc budžeta pieņemšanas, un izmaiņas varētu stāties spēkā ar 2021.gadu.

Tāpat plānots, ka lēmumi par iespējamām izmaiņām tiks pieņemti līdz 2020.gada pirmajam pusgadam, jo ir apņemšanās nemainīt nodokļus kopā ar budžetu, lai nav pārsteigumu, ka decembrī līdz ar budžetu ievieš jaunus nodokļus, kas jau janvārī stājas spēkā, norādīja Reirs.

KONTEKSTS:

Šajā nedēļā valdību veidojošajām partijām bija jāvienojas, kādas būs prioritātes, sadalot nākamā gada budžetu. Lai gan sarunas notikušas jau vairākos piegājienos, kompromiss vēl nav rasts. Paredzams, ka šim procesam būs vajadzīgs aptuveni mēnesis.  

https://eu2.madsone.com/ad/100251566796423000006/486fd431fcb88321/mads.gif2020.gada budžeta projektā līdz šim neiekļautās vajadzībās sasniegušas aptuveni miljardu eiro. Lielākie pieprasījumi ir Veselības ministrijai, Satiksmes ministrijai un Iekšlietu ministrijai.  Jaunā konservatīvā partija grib budžetā iekļaut priekšvēlēšanu solījumu par minimālo algu, pensijām un neapliekamo minimumu. Savukārt budžeta iespējas ir desmit reizes mazākas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti