Rīta intervija

EP deputāts Zīle: dzelzceļa projekts „Rail Baltica” ilgtermiņā atmaksāsies

Rīta intervija

Ekonomists Egons Liepiņš par britiem un ''Brexit''

Labklājības ministrs Jānis Reirs par minimālās algas palielināšanu

Reirs: Minimālās algas necelšana par 38 eiro atstās iespaidu uz patēriņu un darba tirgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Minimālās algas necelšana par 37 eiro atstās negatīvu iespaidu uz patēriņu un darba tirgu, intervijā Latvijas Radio raidījumā „Labrīt” otrdienas, 13.septembra rītā sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs („Vienotība”).

Ziņots, ka minimālo algu cels par 10 eiro, taču Reirs un viņa pārstāvētā partija „Vienotība” bija uzstājusi uz 37 eiro palielinājumu. Taču finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šādu ierosinājumu noraidīja, nosaucot to par pārāk strauju. Tādējādi minimālā alga nākamgad būs 380 eiro.

Tomēr otrdienas rītā Reirs brīdināja, ka tikai 10 eiro pieaugumam būs negatīvas sekas Latvijas ekonomikā.

Viņš sacīja, ka, no vienas puses, daudzi uzņēmēji sūdzas, ka nav darbaspēka, no otras puses, piedāvātās algas daudzviet ir minimālās algas apmērā. Tādējādi cilvēkiem ir ērtāk un vieglāk saņemt sociālo pabalstu. Tādējādi, ja nepalielinās minimālo algu, grūtības atrast darbaspēku tikai pieaugs.

Cietīs arī patēriņš, pauda Reirs. Proti, cilvēkiem pelnot mazākas algas, patēriņš, pretēji pēckrīzes gados ierastajam, var apsīkt, viņš bilda.

Negatīvi minimālās algas pieaugumu iepriekš komentēja uzņēmēji. Viņus pārstāvošā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) norādīja, ka produktivitātes kāpums Latvijas ekonomikā nav tik liels, lai minimālās algas palielināšana būtu pamatota. Tāpat ir izskanējis viedoklis, ka mazturīgajiem drīzāk būtu palīdzēts ar uzņēmējdarbības vides sakārtošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti