Krustpunktā

Diskusija: Kā pasargāt ierēdņus no politiskā spiediena

Krustpunktā

Krustpunktā - Brīvais mikrofons ar teātra kritiķi Zani Radzobi

Jānis Reirs: "Moneyval" ziņojums bija pozitīvs Latvijai,bet rīt būs balsojums ar vērtējumu

Reirs: Mikrouzņēmuma režīms būtu jāsaglabā, bet nodokļa likme jāceļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”) uzskata, ka mikrouzņēmuma nodokļa režīms kā tāds jāsaglabā, taču nodokļu apjoms jāpielīdzina vispārējam nodokļu režīmam.

Reirs Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” atzina, ka viņa personīgais viedoklis – mikrouzņēmuma režīmam ir sava vieta un tas ir jāsaglabā, bet nodokļu apjomam jābūt samērojamam ar vispārējo nodokļu režīmu.

"Krustpunktā" podkāstā:

Jauna epizode katru darba dienu, garums - 52 min.

Mikrouzņēmumu nodokļa režīms ir vienkāršs no grāmatvedības viedokļa, un tas varētu būt labs veids cilvēkiem uzsākt uzņēmējdarbību, pamēģināt sākt savu biznesu, norādīja Reirs.

Viņš stāstīja, ka, saglabājot mikrouzņēmuma nodokļa režīmu, būtu jāliedz slēgt līgumus ar juridiskajām personām, ļaujot sniegt pakalpojumus tikai fiziskajām personām.

Reirs sprieda, ka cilvēki, kas patiešām strādā mikrouzņēmumu nodokļa režīmā, nevis pārgājuši uz šo formu no vispārējā režīma, varētu turpināt strādāt, tas būtu pareizi, jo, iespējams, attālākās, mazapdzīvotās vietās nebūtu iespējams bizness vispārējā nodokļu režīmā. 

Šis priekšlikums būs viens no Finanšu ministrijas apkopotajiem piedāvājumiem nodokļu izmaiņām, pie kurām valdība strādās šogad.

Reirs atklāja, ka piedāvājumu spektrs ir ļoti plašs – no priekšlikuma vispār likvidēt mikrouzņēmumu nodokļu režīmu līdz piedāvājumam atstāt visu, kā ir.

KONTEKSTS:

Šogad Finanšu ministrija (FM) sākusi gatavot nodokļu politikas izmaiņas no 2021. gada līdz 2025. gadam. Izskanējuši vairāki priekšlikumi -  samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes vairākām produktu grupām, piedāvā ierobežot mikrouzņēmumu nodokļa režīmu, izskanēja arī iecere celt akcīzi tabakas izstrādājumiem un dabas resursu nodokli, piedāvāts arī palielināt ģimenes valsts pabalstu. Izskanēja varianti par diferencēto neapliekamo minimumu un iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes izmaiņām.

Priekšlikumus Finanšu ministrija apkopo informatīvajā ziņojumā. Nodokļu politikas izmaiņas jāapstiprina valdībā līdz jūnijam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti