Rīta Panorāma

Ungārija bloķē papildu sankcijas pret Krieviju

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar finanšu ministru (JV) Jāni Reiru

Reirs meklē iespēju samazināt siltumenerģijas tarifu uz pašu enerģijas ražotāju rēķina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Siltumenerģijas tarifu varētu samazināt, izvērtējot enerģijas ražotāju finanses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā vienotība").

Ministrs norādīja, ka būtu jāizvērtē izskanējušo prognožu par apkures cenu dubultošanos pamatotība. Reirs aicināšot uzņēmējus un arodbiedrības domāt kopā, lai atrastu mehānismu, kā izvērtēt uzņēmumu administratīvās izmaksas. Viņš uzskata, ka siltumenerģiju ražojošie uzņēmumi varētu iztikt bez peļņas, –  to varētu izmantot, lai samazinātu tarifu. "Ticu, ka šādi varam samazināt tarifus," sacīja Reirs.

Viņš minēja uzņēmumu "Rīgas siltums", kā arī "Latvenergo", kam ir ļoti liela peļņa.

Pēc viņa teiktā, ir atbalstāma Labklājības ministrijas ideja par mājokļa pabalsta saņēmēju loka paplašināšanu. Atbalstu cilvēkiem varēs izmaksāt, jo "budžets pildās ļoti labi". Reirs gan norādīja, ka pašlaik vajadzētu ļoti izvērtēt, vai Latvijai vajag vēl aizņemties, jo iepriekš tas bija lētāk, bet tagad vairs ne.

KONTEKSTS:

Jau 2021./2022. gada ziemas sezonā bija vērojams gan elektroenerģijas, gan dabasgāzes cenu kāpums, kas ietekmēja apkures izmaksas. Pēc februārī uzsāktā Krievijas iebrukuma Ukrainā energoresursu cenas atkal kāpa, un netiek prognozēta cenu samazināšanās.  

Maija izskaņā "Rīgas siltuma" aplēsa, ka siltumenerģijas tarifs varētu palielināties par teju 110%, un viena megavatstunda nākamajā apkures sezonā varētu maksāt 155 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti