Reirs: Latvijā pabalstu sistēma netiek demontēta, bet uzaudzēta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijā pabalstu sistēma netiek demontēta, bet uzaudzēta, komentējot Eiropas Komisijas pausto par vājo Latvijas pabalstu sistēmu, aģentūrai LETA atzina Labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Pēc viņa domām, Latvijā pabalstu sistēmas netiek demontētas, bet uzaudzētas, kā rezultātā pabalstu sistēma Latvijā nav mērķēta, bet - plakana, proti, netiek izvērtētas cilvēku vajadzības pēc pabalstiem.

Tāpat Reirs sacīja, ka Latvijas fragmentētā pabalstu sistēma veidojas pirmsvēlēšanu gadā, turklāt netiek analizēts vai izvērtēts viss iepriekš paveiktais. "Ja tu veic uzlabojumus, tad ir jāizvērtē, kāda bijusi sistēma un kas ir traucējis, kāpēc ir slikti," sacīja ministrs.

Ministrs uzskata, ka tādā veidā ļoti daudz līdzekļu tiek iztērēti nelietderīgi.

Ziņojumā par Latviju Eiropas Komisija (EK) norāda, ka nodoms ievērot spēkā esošo nodokļu politiku turpmākos trīs gadus ierobežos pieejamos valsts resursus svarīgajām veselības aprūpes un sociālās palīdzības jomām.

EK ieskatā, par spīti dažiem nesen ieviestajiem uzlabojumiem, nevienlīdzības un nabadzības līmenis saglabājas augsts un liecina par vāju sociālās drošības modeli, kā arī nodokļu un pabalstu sistēmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti