Reirs: Grieķijas iziešana no eirozonas ilgtermiņa satricinājumu nenesīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) valstu finanšu ministri pašlaik jūtas pārliecināti, ka Grieķijas iziešana no eirozonas ilgtermiņā nekādu satricinājumu nenesīs, intervijā LTV raidījumam „Panorāma” sacīja Latvijas finanšu ministrs Jānis Reirs („Vienotība”).

Pēc neveiksmīgām sarunām ar Grieķiju sestdienas vakarā turpinās Eiropas Savienības (ES) finanšu ministru sanāksme. Ministri pašlaik pārliecināti un stabili, ka Grieķijas iespējamā iziešana no eirozonas satricinājumu ilgtermiņā nenesīs, sacīja Reirs.

Viņš arī uzskata, ka arī Latviju tas būtiski neietekmēs, jo mums nav nozīmīgu tirdzniecības sakaru ar Grieķiju, arī Latvijas bankas uzmanīgi strādājušas ar Grieķiju.

Turklāt Latvija nepiedalās otrajā palīdzības programmā Grieķijai. „Latvija ir iekšā Eiropas stabilitātes mehānismā, kas būtu trešā programma Grieķijai. Bet, ja Grieķija nesamaksā 30.jūnijā šo naudu, mūs tas neskar nekādā veidā,” sacīja Reirs.

Tāpat Latvijas finanšu ministrs skaidroja, ka pašlaik situācija ar Grieķiju atšķiras no tā, kāda bija 2011. un 2012.gadā. Nu izveidoti mehānismi, ar kuriem var palīdzēt eirozonas valstīm.

Jau ziņots, ka eirozonas finanšu ministri sestdien vakarā nolēma nepagarināt Grieķijas palīdzības programmu, kas beigsies otrdien, 30.jūnijā. Visticamāk, tas nozīmēs Grieķijas maksātnespējas iestāšanos, jo Atēnas nebūs spējīgas pildīt savas saistības pret starptautiskajiem aizdevējiem.

Iepriekš Grieķija noraidīja starptautisko kreditoru piedāvājumu, kurā bija paredzēta starptautiskās programmas pagarināšana uz pieciem mēnešiem 12 miljardu eiro apmērā, pretī veicot dažādas reformas. Dažas stundas vēlāk Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs paziņojis, ka par starptautisko kreditoru piedāvāto reformu un taupības pasākumu plānu nākamsvētdien, 5.jūlijā, rīkos referendumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti