Rīta Panorāma

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku logo autore

Rīta Panorāma

Intervija ar Ukrainas parlamenta (RADAS) priekšsēdētāja vietnieci Oksanu Siroidu

Telefonintervija ar Jāni Reiru

Reirs: Grieķi faktiski nobalsoja pret palīdzību; Latvijā neizjutīsim referenduma sekas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svētdien, referendumā sakot „nē” aizdevēju prasībām, grieķi faktiski ir nobalsojuši pret starptautisko palīdzību, intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs („Vienotība”). Viņš arī pauda, ka Latviju neietekmēs Grieķijas referenduma rezultāti.

Finanšu ministrs uzskata, ka Latvija neizjutīs svētdien notikušā Grieķijas referenduma rezultātus. Savukārt lielākās problēmas būs pašai grieķu sabiedrībai.

Sakot „ nē” aizdevēju prasībām, Grieķija tādējādi nobalsoja pret starptautisko palīdzību, jo nevienai valstij nav tādas naudas, ko piešķirt Grieķijai bez atdošanas proti, uzdāvināt. Līdz ar to grieķi ir atteikušies no kreditoru naudas, komentē Reirs.

Viņš arī pauda, ka šis būs piemērs, kā „ar balsošanu demokrātiskā veidā var pazudināt valsti, kura jau bija nostājusies uz pareizā ceļa”.

Līdzīgi kā ārvalstu mediji arī Reirs pieļauj humanitārās krīzes iespējamību Grieķijā. Viņš pauž, ka piecos mēnešos valsts nonākusi „ceļā uz katastrofu”. Pašreiz ekonomika esot uz iznīkšanas robežas – ieņēmumi ir katastrofāli samazinājušies.

Vienīgā izeja šajā situācijā, pēc Latvijas finanšu ministra vārdiem, esot atgriešanās pie Grieķijas nacionālās valūtas.

Jau ziņots, ka svētdien Grieķijā notikušajā referendumā par aizdevēju nosacījumiem nobalsojuši 38,69%, bet pret bija 61,31% balstiesīgo.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti