Reirs: ES finanšu ministri gatavi solidarizēties ar Grieķiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) finanšu ministru sanāksmē, kas piektdien notiek Rīgā, jautājums par Grieķiju atlikts netiks, jo ziņojums, kas nepieciešams kārtējās palīdzības saņemšanai, jāaizpilda līdz jūnija beigām. Turklāt Grieķijai jau tagad sāk pietrūkt līdzekļu un tie var beigties ātrāk, intervijā Latvijas Radio norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs („Vienotība”), apliecinot, ka ministri ir gatavi solidarizēties ar Grieķiju, ja vien tā veic strukturālās reformas un samazina budžeta deficītu.

Reirs apliecināja, ka ES ministri ir gatavi solidarizēties ar Grieķiju. Taču pretī tiek gaidīts, ka Grieķijai jāapņemas pildīt nosacījumi, jāsabalansē budžeta izdevumi un ieņēmumi, jāturpina strukturālās reformas, par kurām bija vienošanās ar iepriekšējo valdību.

„Ja šādu nosacījumu nav, vienpusējas darbības netiks pieļautas. Šajā ziņā Eiropas ministri ir vienoti, ka nepieciešamas reformas. Un risinājums, problēmas atslēga ir Grieķijas pusē,” saka Reirs.

Visi ES ministri esot gatavi strādāt pie palīdzības Grieķijai, taču jābūt arī vēlmei no Grieķijas puses. „Ja vēlmes nav, tā ir Grieķijas izvēle,” saka Reirs, piebilstot, ka tas, vai vienošanās tiks panākta, ir atkarīgs tikai no Grieķijas valdības.

Ministri arī mudinājuši Grieķiju būt vairāk atvērtai. Finanšu ministrs apliecināja, ka līdz šim sarunas nevedās pārāk labi.

Neesot gan rēķināts, kāda veidosies situācija, ja Grieķija neveiks reforma. Reirs norāda uz ekonomistu pausto, ka Grieķija ir ap 2% no eirozonas ekonomikas. Tomēr taujāts, vai viņš pievienojas viedoklim par Grieķijas izstāšanos no eirozonas, Reirs tam nepiekrita un atkārtoti apliecināja, ka ES ministri vēlas Grieķijas palikšanu eirozonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti