Šodienas jautājums

Šodienas jautājums - Covid- 19 saslimstības pieaugums un ierobežojumu mazināšana

Šodienas jautājums

Šodienas jautājums - atvieglojumi vakcinētajiem

Šodienas jautājums - cik ilgi valsts vēl spēs nodrošināt līdzšinējo atbalstu ekonomikai?

Reirs cer: Pēc masveida vakcinācijas rudenī nebūs nepieciešami jauni Covid-19 ierobežojumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”) cer, ka vasarā izdosies pret Covid-19 vakcinēt 70% Latvijas iedzīvotāju un rudenī, ja būs kārtējais slimības uzliesmojums, tomēr nevajadzēs ieviest uzņēmējdarbības ierobežojumus.

Reirs trešdien, 28. aprīlī,  LTV raidījumā “Šodienas jautājums” sacīja, ka Finanšu ministrijas sagatavotais budžeta plāns paredz, ka līdz rudenim būs vakcinēti 70% iedzīvotāju, Latvijas sabiedrība iegūs kolektīvo imunitāti. Viņš uzskata, ka tagad, kad Latvija saņem vakcīnas pietiekamā daudzumā, to varēs panākt un rudenī jaunu ierobežojumu nebūs.  

Tomēr, ja būs kādi neprognozējamie pavērsieni un būs jāturpina ierobežojumi un attiecīgi arī atbalsts cietušajām nozarēm un darbiniekiem, līdzekļu pietiks un valsts vēl varēs aizņemties, jo Latvijai ir augsts kredītreitings, pauda ministrs.

Viņš gan norādīja, ka atbalsts būtu jāsaņem vairāk cietušajām nozarēm, bet valsts nevar ilgstoši uzturēt nozares, kurām nav perspektīvas nākamo 2–3 gadu laikā, tām nozarēm būtu jāiedarbina instrumenti, kas vērsti uz pārkvalifikāciju.



KONTEKSTS:
Aprīļa beigās plānots atvērt pēdējās no noteiktajām prioritārajām grupām vakcinēšanai pret Covid-19. Līdz ar to plānots, ka visi interesenti pieteikties vakcīnai pret Covid-19 bez ierobežojumiem varēs krietni ātrāk –  3. maijā.  Kopumā līdz vasaras beigām plānots vakcinēt ap 70% iedzīvotāju.

Bet līdz tam, lai ierobežotu Covid-19 izplatību bija spēkā vairāki ierobežojumi, piemēram, ēdinātāji var izsniegt ēdienus tikai līdzi ņemšanai, ilgu laiku bija spēka dažādi ierobežojumi tirgotājiem, joprojām nevar strādāt visi veikali tirdzniecības centros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti