Reirs: Biznesa pretestības dēļ no ēnu ekonomikas nav izdevies gūt 30 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nevalstisko organizāciju pretestības dēļ noraidīti Finanšu ministrijas (FM) virzītie priekšlikumi, kas no ēnu ekonomikas ļautu gūt apmēram 30 miljonus eiro, to Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs („Vienotība”)

Viņš sacīja, ka  cīņa ar ēnu ekonomikas apkarošanu ir FM prioritāte, taču to traucē nevalstisko organizāciju pretestība ministrijas virzītajām izmaiņām normatīvajos aktos. Iepriekšējā budžeta likumprojektā noraidīti puse priekšlikumu.

"Mēs budžetā ielikām apmēram 60 miljonus eiro ieņēmumus no ēnu ekonomikas apkarošanas, bet 30 miljonu mums nav iespējams iegūt, jo likuma grozījumi nav pieņemti," teica Reirs.

Kā piemēru viņš minēja situāciju ar kases aparātiem, kuru lietošanas noteikumi nav pieņemti kopš 2011.gada. Vienošanos nav iespējams panākt  ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un citām ar nevalstiskajām organizācijām.

"Pieprasīt nopietnu cīņu pret ēnu ekonomiku, nepieņemot normatīvos aktus - tas nozīmē: ejiet makšķerēt, bet makšķeri mēs jums nedosim," sacīja ministrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti