Reirs: 2019.gadā sociālajā budžetā būs caurums, kas steidzami jāaizlāpa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Sociālajā budžetā 2019.gadā būs iztrūkums, un ir steidzami jāmeklē iespējas to aizlāpīt, LTV raidījumā “Viens pret vienu” sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs ( “Vienotība”). 

Viņš atzina, ka, maksājot pabalstus, Latvija darbojas saskaņā ar savu rocību, un Latvijas problēma ir tāda, ka 2019.gadā sociālais budžets būs ar mīnusa zīmi.

Pašlaik pārpalikums sociālajā budžetā ir niecīgs, tikai aptuveni pusmiljards eiro, bet būtu nepieciešams vismaz miljarda pārpalikums, un katru gadu sociālajā budžetā būtu jārezervē vismaz 100 miljoni eiro, sacīja Reirs.

Viņš sacīja, ka sociālā budžeta iztrūkums ir steidzami jāaizlāpa, tam būs nepieciešami vismaz 50 miljoni. Papildu ienākumus varētu gūt, ieviešot minimālās sociālās iemaksas, taču pagājušā gada beigās pēc dažādu uzņēmēju un nevalstisko organizāciju protestiem valdība no šīs ieceres atteicās.

Taču, atceļot minimālās sociālās iemaksas un atstājot sociālo budžetu ar mīnusa zīmi, ir apdraudēti maksājumi no sociālā budžeta, un tāpēc acīmredzami jāmeklē citi finansēšanas avoti, pie kā arī valdībai būs jāstrādā, norādīja ministrs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti