Rīta Panorāma

Intervija ar uzticības tālruņa konsultanti Mariju Sorokinu

Rīta Panorāma

"Nenopietni par nopietno" — aktrises Helgas Dancbergas autorvakars

Intervija ar finanšu ministru Jāni Reiru

Reiram «grūti komentēt» ministru algu palielināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Finanšu ministram Jānim Reiram, pēc paša vārdiem, ir „grūti komentēt” ministru un parlamentāro sekretāru algu palielināšanu, jo šis priekšlikums radies Saeimā.

Tā viņš pirmdienas rītā norādīja LTV raidījumam „Rīta Panorāma”.

„Priekšlikums radās Saeimā, tāpēc man ir grūti komentēt. Tomēr es gribētu atgādināt, ka ministru atalgojums ir zemāks nekā 2002. gadā,” teica Reirs.

Tāpat ministrs aizstāvēja praksi, ka Saeimas deputāti var individuāli piešķirt naudas summas, kādiem, viņuprāt, svarīgiem pasākumiem un mērķiem. Reirs pauda, ka Latvijā deputāti nedala lielas summas un citviet Eiropā tās ir vēl lielākas. Turklāt jebkurā gadījumā Saeima un deputāti galīgi apstiprina Latvijas budžetu. „Aizliegt nav iespējams (..) Te varbūt ciešāk ir jāstrādā valdībai un deputātiem, lai valdība, gatavojot budžetu, iekļautu deputātu priekšlikumus budžeta gatavošanā,” norādīja Reirs.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija sēdē piektdien, 27.novembrī, galīgajā lasījumā atbalstītie likuma grozījumi, kas paredz palielināt algu Ministru prezidentam, parlamentārajiem sekretāriem un citām amatpersonām, ir "spļāviens sejā" skolotājiem un arī zinātniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti