Regulators: Lielāki «Rīgas siltuma» tarifi varētu stāties spēkā maijā vai jūnijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Uzņēmuma „Rīgas siltuma” iecerētais jaunais tarifs spēkā varētu stāties maijā vai jūnijā, Latvijas Radio informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītājs Rolands Irklis.

„Rīgas siltuma” iesniegtais projekts paredz tarifa pieaugumu par 12,6%, taču regulators vēl vērtēs, cik pamatots ir šāds tarifu pieaugums. Pašreizējais tarifs – 44,39 eiro par megavatstundu – ir spēkā kopš 2013. gada vidus.

Uzņēmums tarifu celšanu pamato ar dažādu izmaksu kāpumu kopš 2013.gada. Piektdien, 25. janvārī, rīkojot uzklausīšanas sanāksmi par jauno tarifu projektu, uzņēmuma pārstāvji detalizēti centušies skaidrot izmaksu pieaugumu: visvairāk pieaugušas kurināmā – dabasgāzes – izmaksas. Arī izmaksas par iepirkto siltumenerģijas palielinājušās.

Uzņēmuma iesniegtajā projektā pieaugums paredzēts no 1. aprīļa. Taču, ņemot vērā līdzšinējo projekta izskatīšana gaitu un procedūru, visticamāk, tas nebūs aprīlis, bet tarifs varētu stāties spēkā pēc šīs apkures sezonas beigām.

SPRK vadītājs Rolands Irklis par "Rīgas siltuma" tarifu
00:00 / 00:20
Lejuplādēt

Uz to norāda arī Irklis: “Mēs vienosimies par papildu pieprasāmās informācijas apjomu, un tajā brīdī, kad mēs palūdzam šo informācijas pieprasījumu, izskatīšanas termiņš tiek apturēts. Līdz ar to, lai tarifs stātos spēkā no 1. aprīļa, tas būtu jāapstiprina vēl februārī. Un nav sagaidāms, ka mēs varētu nonākt līdz gala lēmumam jau februārī. Ātrākais iespējamais ir marts, iespējams, aprīlis. Un attiecīgi reālākie datumi, kad tarifs varētu stāties spēkā, ir 1. maijs vai 1. jūnijs. bet vispirms jāsaņem papildu informācija un jāizvērtē, vai tur visas atbildes ir sniegtas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti