Reģistrēts «Bite Latvija» un «Tele2» kopuzņēmums «Centuria»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pagājušajā nedēļā reģistrēts mobilo sakaru operatoru SIA "Bite Latvija" un SIA "Tele2" kopuzņēmums SIA "Centuria", kura izveides mērķis ir Latvijā un Lietuvā būvēt un pārvaldīt radiotīklus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jaundibinātās kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro, un tās kapitālā "Bite Latvija" un "Tele2" katrai pieder pa 50%.

Kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Ritvars Krievs, savukārt padomē iecelti seši padomes locekļi, tostarp "Bite Latvija" valdes priekšsēdētājs Nikita Sergienko un kompānijas valdes loceklis Arūns Dūda (Arūnas Dūda), "Tele2" valdes loceklis Arnis Priedītis, kā arī Gints Butens (Gintas Butenas), Valērijs Kovzans un Petrs Masjulis (Petras Masiulis).

Komercreģistrā "Centuria" iegrāmatota otrdien, 17.septembrī. Kompānijas juridiskā adrese ir Rūpniecības iela 54, Rīgā.

Zviedrijā bāzētā telekomunikāciju grupa "Tele2 AB Group" 2019.gada 3.jūnijā parakstīja vienošanos ar mobilo sakaru operatoru "Bite", lai veidotu kopuzņēmumu ar mērķi Latvijā un Lietuvā būvēt un pārvaldīt mobilos tīklus. Šī partnerība paredz koplietot aktīvo un pasīvo tīklu infrastruktūru un 2G, 3G, 4G, kā arī 5G sakaru pārraidi.

Abu sakaru operatoru pašreizējie radio un pārraides tīkli tiks apvienoti, lai izveidotu kopīgu tīklu katrā valstī.

Šīs partnerības mērķis ir uzlabot enerģijas patēriņu. Tāpat šīs partnerības ietvaros paredzēts ātrāk ieviest 5G sakaru tīklus un ar krietni mazākiem izdevumiem, nekā "Tele2" un "Bite" spētu atsevišķi.

Sadarbība attieksies tikai uz radiotīklu, bet neattieksies uz mobilo sakaru operatoru pamattīklu, tam saglabājoties katra operatora pārziņā.

Kopējais tīkls tiks izveidots pakāpeniski, sākot no 2021.gada, bet pilnīgu tīklu paredzēts izveidot līdz 2023.gada 31.decembrim.

KONTEKSTS:

"Bite Latvija" 2018.gadā strādāja ar 99,978 miljonu eiro apgrozījumu un 14,964 miljonu eiro peļņu, savukārt "Tele2" apgrozījums pagājušajā gadā bija 131,432 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 30,904 miljoni eiro.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" vienīgā īpašniece ir "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

"Tele2" reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti