Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā novembra beigās pieaudzis līdz 6,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad novembra beigās bija 6,4% apmērā no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,4 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija.

2021. gada novembra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 57 536 bezdarbnieki, kas ir par 3494 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 54 042 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis novembra beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 14,3%, kas ir kāpums par 0,4 procentpunktiem.

Zemgalē, Kurzemē un Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis novembrī palielinājies par 0,6 procentpunktiem, Zemgalē reģistrētajam bezdarba līmenim mēneša beigās sasniedzot 6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, Kurzemē - 6,6%, bet Vidzemē - 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis novembrī palielinājies par 0,2 procentpunktiem un mēneša beigās bija 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

2020. gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Pagājušajā gadā Latvijā augstākais bezdarba līmenis bija augusta un jūlija beigās - 8,6%.

"SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

"SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis secina, ka tendence ir likumsakarīga, jo kovida dēļ bija neziņa, uzņēmēji samazināja darbinieku skaitu un joprojām ir ļoti piesardzīgi. Tomēr bezdarba skaitļi nav lieli un darba tirgus situācija uzlabosies nākamgad otrajā ceturksnī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti