Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā novembra beigās pieaudzis līdz 5,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijā šogad novembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā oktobra beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2022. gada novembra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 51 606 bezdarbnieki, kas ir par 1328 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 50 278 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis novembra beigās joprojām bija Rīgas reģionā – 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā – 12,6%, kas arī ir pieaugums par 0,1 procentpunktu salīdzinājumā ar oktobra beigām.

Vienlaikus Zemgalē, Kurzemē un Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis novembrī palielinājies par 0,3 procentpunktiem.

Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis mēneša beigās bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, Kurzemē – 5,9%, bet Vidzemē – 6,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis novembrī nav mainījies un mēneša beigās joprojām bija 4,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

2021. gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad oktobra beigās – 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

 

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti