Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā jūnija beigās sarucis līdz 7,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā šogad jūnija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,4% apmērā no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija.

2021. gada jūnija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 67 307 bezdarbnieki, kas ir par 1458 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 68 765 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūnija beigās bija Rīgas reģionā - 5,6%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 15,8%, kas arī ir samazinājums par 0,1 procentpunktu.

Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā samazinājies par 0,2 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 6,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 7,3%, bet Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies par 0,2 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 7,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā samazinājies par 0,2 procentpunktiem - līdz 5,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Šogad jūnijā bezdarbnieka statuss piešķirts 6393 personām, bet bezdarbnieka statusu zaudējušas 7849 personas.

2020. gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Pagājušajā gadā Latvijā augstākais bezdarba līmenis bija jūnija un jūlija beigās - 8,6%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti