Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā augusta beigās sarucis līdz 6,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā šogad augusta beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,5% apmērā no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,6 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija.

2021.gada augusta beigās NVA bija reģistrēti kopumā 59 040 bezdarbnieku, kas ir par 5352 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 64 392 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis augusta beigās bija Rīgas reģionā - 4,7%, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš,

bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 14,9%, kas ir samazinājums par 0,7 procentpunktiem.

Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis augustā samazinājies par 0,6 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 5,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, arī Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies par 0,6 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 6,4%, bet Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies par 0,7 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 6,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis augustā samazinājies par 0,6 procentpunktiem - līdz 4,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

2020.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Pagājušajā gadā Latvijā augstākais bezdarba līmenis bija augusta un jūlija beigās - 8,6%.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti