Panorāma

Medmāsai, kura izkropļojusi un nogalinājusi savus bērnus, piespriež mūža ieslodzījumu

Panorāma

Zaharjina dēlam un Segalam aizliegts ieņemt amatu

Reģionos eiro vērtē dažādi

Reģionos eiro ieviešanu vērtē atšķirīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kamēr valdības dienaskārtībā centrālo vietu aizņem ar eiro ieviešanu saistīti pasākumi, reģionos, spriežot pēc vietējo plašsaziņas līdzekļu novērojumiem, naudas reforma ir prioritāšu saraksta lejasgalā. Jo tālāk no galvaspilsētas, jo vairāk aizdomu un neizpratnes saistās ar gaidāmo jaunievedumu.

Tiekoties ar premjeru Valdi Dombrovskis ("Vienotība"), reģionu mediju pārstāvji visvairāk interesējās par pašvaldību iepirkumu sistēmas reformu, ceļu būves pasūtījumu un būvniecības uzraudzības sistēmu reformām, minimālās algas celšanu un iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu vai neapliekamā minimuma celšanu. Tie bija svarīgākie jautājumi, kā arī par finansējumu meža cūku vakcinācijai.

Savukārt lata nomaiņa ar eiro Latgalē, pēc žurnālistu novērojumiem, tiek atzīta par nevēlamu notikumu gan daudzu iedzīvotāj, gan uzņēmēju vidū, jo esot centrālās varas uzspiesta.

Tuvāk Rīgai esošos novados gan attieksme esot pozitīvāka, īpaši jaunāka gadagājuma cilvēku vidū. Taču arī tur bažas par reformas gaitu netrūkst. „Cilvēki ir informēti, kur varēs dabūt, bet bažījas, ka bankas tomēr izdomās paņemt kaut kādu maksu par maiņu,” stāsta “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” redaktore Ivonna Plaude.

Tie, kas laukos atbalsta eiro ieviešanu, norāda, ka pēc valūtas maiņas būs vieglāk ceļot pa Eiropu un arī naudas zīmes esot gana pievilcīgas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti