«RBSSKALS Būvvadība» iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“RBSSKALS” grupas uzņēmums "RBSSKALS Būvvadība" Zemgales priekšpilsētas tiesā iesniegusi lūgumu ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu, lai tā ietvaros reorganizētu kompānijas darbību un pārvarētu krīzi būvniecības nozarē Latvijā.

Paziņojumā medijiem “RBSSKALS Būvvadība” valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns atzina, ka tiesiskās aizsardzības procesu redz kā vienīgo iespēju saglabāt uzņēmuma profesionālo darbību. Tiesiskās aizsardzības procesa pieteikšanas mērķis ir uzņēmuma darbības reorganizācija caur papildus finansējuma piesaisti.

Esot sāktas sarunas ar potenciālajiem investoriem par nosacījumiem reorganizācijas procesam, sarunās piedaloties arī “RBSSKALS” grupas finansējošajai bankai “Citadele”.

Uzņēmums norāda uz Latvijas nespēju savlaicīgi apgūt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus nākošajam plānošanas periodam, kā ietekmē būvniecības nozare ir sākusi stagnēt. “Ne jau ES fondu naudas apgūšana ir vienīgā problēma, tā ir tikai kārtējo reizi bēdīgā fakta konstatācija. Īstās būvniecības nozares problēmas (..) – pelēkais sektors, pelēkie iepirkumi, pelēkās algas, būvniecības likumdošanas interpretācijas patvaļa un nogalinoši zemākās cenas sindroms,” norāda Saukāns.

Ziņots, ka augustā “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) paziņoja par vienpusēju līguma laušanu ar "RBSSKALS" par darbiem Tabakas fabrikas ēkas pielāgošanai. Taču pēc vairākiem publiski paustiem savstarpējiem pārmetumiem VNĪ un būvnieks paziņoja, ka gatavi atsākt sarunas par Tabakas fabrikas pārbūvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti