«RB Rail» padomē nomainīts Igaunijas pārstāvis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Rail Baltica” kopuzņēmuma AS “RB Rail” akcionāri uzņēmuma padomē iecēluši Sandoru Līve (Sandor Liive), pieredzējušu vadītāju un uzņēmēju. Viņš aizstās Igaunijas pārstāvi Anti Mopelu (Anti Moppel), informēja uzņēmumā.

“RB Rail AS” 

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu “Rail Baltica” projektu.  Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketings.  

Sandors Līve ir ieņēmis vadošos amatus Tallinas ostā un Igaunijas enerģētikas uzņēmumā “Enefit”. Pildot savus pienākumus “Enefit”, viņam izdevies pārveidot uzņēmumu no vietējā komunālo pakalpojumu sniedzēja par starptautisku enerģētikas uzņēmumu.

Pašlaik Sandors Līve darbojas vairākos uzņēmumos, kā arī ir vecākais padomnieks privātā kapitāla fondos, padomes loceklis aktīvu pārvaldīšanas jaunuzņēmumā “Tuleva” un Pakri Zinātnes un industriālā parka padomes priekšsēdētājs.

"Sandors Līve ''Rail Baltica'' kopuzņēmumu papildinās ar plašu pieredzi gan valsts, gan privātu uzņēmumu vadīšanā, kas neapšaubāmi palīdzēs pabeigt Baltijai un Eiropai tik svarīgo dzelzceļa savienojumu," paziņojumā medijiem norādīja Tenu Grīnbergs, “RB Rail” Igaunijas akcionāru pārstāvis un “Rail Baltic Estonia” valdes priekšsēdētājs.

“RB Rail” padome sastāv no sešiem locekļiem, kuri tiek ievēlēti uz trim gadiem. Katrs akcionārs izvirza divus padomes locekļus. Padomes funkcija ir izvēlēties uzņēmuma vadību, ieviest korporatīvas kontroles vidi un sniegt stratēģiskas vadlīnijas.

“RB Rail” padomes sastāvā ir šādi locekļi:

  • Igaunijas akcionāru ieceltais Ahti Kuningas (Ahti Kuningas), Igaunijas Ekonomikas un komunikācijas ministrijas ģenerālsekretāra vietnieks transporta jautājumos, un Sandors Līve, neatkarīgs padomes loceklis.
  • Latvijas akcionāru izvirzītā Ligita Austrupe, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece, un Anrī Leimanis, neatkarīgs padomes loceklis.
  • Lietuvas akcionāru ieceltais Karolis Sankovskis (Karolis Sankovski), “AB LTG INFRA” izpilddirektors, un Romas Švedas (Romas Švedas), “AB LTG” valdes priekšsēdētājs.

Anrī Leimanis ir padomes priekšsēdētājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti