«RB Rail» padomē nomainīti pārstāvji no Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Baltijas valstu kopuzņēmuma AS “RB Rail”, kas atbild par "Rail Baltica" projekta kopīgo aktivitāšu īstenošanu, padomē ar 31. maija akcionāru lēmumu iecelti divi jauni padomes locekļi. No darba kopuzņēmuma padomē atsaukti Edvīns Bērziņš un Vineta Rudzīte, bet padomes locekļa amatos apstiprināti Ligita Austrupe un Anrī Leimanis.

Uzņēmumā informēja, ka pārējie padomes locekļi – padomes priekšsēdētājs Karolis Sankovskis, padomes locekļi Anti Moppel, Rīa Sillave un Romas Švedas – pārapstiprināti amatos.

Savukārt jaunie “RB Rail” padomes locekļi no Latvijas ir Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Ligita Austrupe un uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieks uzņēmumā “Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) Anrī Leimanis.

“Projekta attīstība nosaka aktuālās kompetences arī padomes locekļiem, par prioritāti izvirzot finanšu un juridiskās jomas,” paziņojumā medijiem norāda “Eiropas Dzelzceļa līniju” valdes loceklis Kaspars Vingris.

2019. gadā “Rail Baltica” projekts Latvijā ir aktīvā projektēšanas fāzē. Kopš 2018. gada tiek veikta “Rail Baltica” stacijas projektēšana starptautiskajā lidostā "Rīga", kas tikšot pabeigta šogad, un drīzumā tiks izsludināts iepirkums būvdarbiem.

Šogad 29. maijā parakstīts līgums par “Rail Baltica” Centrālās stacijas un saistītās infrastruktūras projektēšanu un būvdarbiem, kopuzņēmums “RB Rail” noslēdzis iepirkumu “Rail Baltica” centrālās daļas projektēšanai Latvijā un šogad izsludinās iepirkumu arī līnijas projektēšanai uz ziemeļiem līdz Igaunijas robežai un uz dienvidiem līdz Lietuvas robežai.

KONTEKSTS:

"RB Rail" izveidots, lai īstenotu "Rail Baltica" projektu - pirmo šāda mēroga infrastruktūras projektu Baltijā. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

"RB Rail" akcionāri ir uzņēmumi "Lietuvos geležinkeliai", "Eiropas dzelzceļa līnijas" un "Rail Baltic Estonia". Uzņēmuma padomi veido seši locekļi - katrs akcionārs izvirza divus biedrus uz trīs gadiem.

Līdzšinējie Latvijas pārstāvji bija AS "Latvijas dzelzceļš'' valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, kuram gan nesen satiksmes ministrs izteicis neuzticību, un "Latvijas dzelzceļš" juridisko un administratīvo lietu speciāliste Vineta Rudzīte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti