«RB Rail» padomē Lietuva nomaina savu pārstāvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta īstenotāja AS "RB Rail" padomē Lietuvas akcionārs nolēmis atsaukt vienu no saviem pārstāvjiem, viņa vietā ieceļot citu, informēja uzņēmumā.

Lietuvas akcionārs nolēmis no “RB Rail” padomes atsaukt Areniju Jacku, viņa vietā ieceļot advokātu Romu Švedu. Uzņēmumā norāda, ka Roms Šveds ir advokāts ar plašu pieredzi starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās un starptautisku enerģētikas un transporta infrastruktūras projektu attīstībā, korporatīvajā pārvaldībā un tādu starptautisku organizāciju kā Eiropas Savienība (ES) un ANO darbībā.

Tā kā, nomainot padomes locekli, ir jāatsauc viss iepriekšējais uzņēmuma padomes sastāvs un jāieceļ jauns, "Rail Baltica" akcionāri – “Rail Baltic Estonia”, “Eiropas dzelzceļa līnijas” un “Rail Baltica statyba” – apstiprinājuši jaunu padomi, kurā iekļauti:

  • “Rail Baltic Estonia” valdes priekšsēdētāja Rīa Sillave,
  • “Rail Baltic Estonia” padomes loceklis Anti Mopels,
  • “Latvijas dzelzceļa” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš,
  • “Latvijas dzelzceļa” juridiskās direktores vietniece administratīvajos jautājumos un Prezidentu padomes sekretariāta vadītāja Vineta Rudzīte,
  • “Rail Baltica statyba” izpilddirektors Karolis Sankovskis,
  • ANO “Espoo” konvencijas ieviešanas komitejas priekšsēdētājs Roms Šveds.

Padomi veido seši tās locekļi – katrs akcionārs izvirza divus no tiem. Padomes locekļi tiek iecelti uz trīs gadiem.

KONTEKSTS:

AS “RB Rail” ir Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu “Rail Baltica” projektu – dzelzceļa infrastruktūras projektu Baltijā. “RB Rail” ir centrālais “Rail Baltica” projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija.

“Rail Baltica” projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti