Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā novembrī saruka par 0,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Salīdzinot ar šī gada oktobri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenas saruka par 0,5%. Eksportētajai produkcijai cenas pieauga par 0,3%, tostarp eksportam uz eiro zonas valstīm palielinājās par 0,1%, bet eksportam uz ārpus eirozonas valstīm - par 0,4%. Ražotāju cenu pārmaiņas mēneša laikā visvairāk ietekmēja cenu samazinājums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā.

Novembrī, salīdzinot ar pagājušā gada novembri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā saglabājās nemainīgs. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas samazinājās par 0,2%, bet eksportētajai produkcijai pieauga par 0,1%.

Lielāka paaugstinošā ietekme bija cenu kāpumam koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeles, ražošanā par 0,4 procentpunktiem. Savukārt lielākā pazeminošā ietekme bija cenu kritumam pārtikas produktu ražošanā par 0,4 procentpunktiem un datoru, elektrisko un optisko iekārtu ražošanā  - par 0,3 procentpunktiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti