Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā mēneša laikā nemainās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2015. gada maijā salīdzinājumā ar aprīli ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā nemainījās, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.  Gan vietējā tirgū realizētai produkcijai, gan eksportētai produkcijai cenu līmenis palika nemainīgs. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas palielinājās par 0,3%, bet eksportam uz ārpus eirozonas valstīm samazinājās par 0,2%.

Ražotāju cenas mēneša laikā visvairāk ietekmēja cenu samazinājums koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, kā arī cenu palielinājums elektrisko iekārtu ražošanā un atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā; materiālu pārstrādē.

2015. gada maijā, salīdzinot ar 2014. gada maiju, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 0,1%. Gan vietējā tirgū realizētajai produkcijai, gan eksportētajai produkcijai ražotāju cenas saruka par 0,1%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas saruka par 0,2%, bet eksportam uz ārpus eirozonas valstīm saglabājās iepriekšējā gada līmenī. Ietekmīgākais cenu samazinājums bija pārtikas produktu ražošanā (par 0,7 procentpunktiem) un koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 0,3 procentpunktiem).



 

 

Šogad informāciju par ražotāju cenām rūpniecībā sniedz vairāk nekā 640 uzņēmumi, kas indeksa aprēķiniem katru mēnesi CSP paziņo ap 3 tūkstoš cenu – no tām 1,6 tūkstoši par vietējā tirgū un 1,4 tūkstoši par eksporta tirgos realizēto produkciju un rūpnieciskajiem pakalpojumiem.

Plašāka informācija par ražotāju cenu pārmaiņām pieejama CSP datu bāzē sadaļā „Ražotāju cenas”.

Informācija par ražotāju cenu pārmaiņām rūpniecībā 2015. gada jūnijā tiks publicēta 21. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti