Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā mēneša laikā nav mainījies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2020. gada augustā, salīdzinot ar jūliju, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā nemainījās, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis samazinājās par 0,1%, bet eksportētajai produkcijai palielinājās par 0,2%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 0,6%, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm samazinājās par 0,2%.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles. Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā.

2020. gada augustā, salīdzinot ar 2019. gada augustu, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir samazinājies par 2,7%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir samazinājies par 4,7%, eksportētajai produkcijai par 0,9%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas samazinājušās par 0,4%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm par 1,4%.

Būtiskākā ietekme bija cenu samazinājumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā. Paaugstinošā ietekme bija iekārtu un ierīču remonta un uzstādīšanas cenu kāpumam.

Avots: Centrālā statistikas pārvalde (CSP)

Šogad informāciju par ražotāju cenām rūpniecībā sniedz vairāk nekā 600 uzņēmumi, kuri indeksa aprēķiniem katru mēnesi CSP paziņo ap 2,4 tūkstošiem cenu, no tām 1,3 tūkstoši par vietējā tirgū un 1,1 tūkstotis par eksporta tirgos realizēto produkciju un rūpnieciskajiem pakalpojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti