Ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā septembrī samazinājies par 2,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2020. gada septembrī, salīdzinot ar 2019. gada septembri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir samazinājies par 2,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir samazinājies par 3,2%, eksportētajai produkcijai – par 1,0%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas samazinājušās par 1,1%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 1,0%.

Būtiskākā ietekme bija cenu samazinājumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā. Paaugstinoša ietekme bija iekārtu un ierīču remonta un uzstādīšanas cenu kāpumam.

Avots: Centrālās statistikas pārvalde (CSP)

2020. gada septembrī, salīdzinot ar augustu, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 0,3%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 0,3%, eksportētajai produkcijai – par 0,4%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis samazinājās par 0,3%, bet eksportam uz ārpus eirozonas valstīm pieauga par 1,0%.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles, kā arī elektroenerģijas ražošanā. Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā.

Informācija par ražotāju cenu pārmaiņām rūpniecībā 2020. gada oktobrī tiks publicēta 23. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti