Ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā martā pieaudzis par 27,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas rūpniecībā vidējais ražotāju cenu līmenis 2022. gada martā, salīdzinot ar 2021. gada martu, palielinājies par 27,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 37,0%, eksportētajai produkcijai – par 18,8%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 22,9%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 15,4%.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja: cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, pārtikas produktu ražošanā, kā arī atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada martā, salīdzinot ar februāri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 3,0%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 4,4%, eksportētajai produkcijai – par 1,8%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis palielinājās par 1,3%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 2,3%.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam elektroenerģijas tirdzniecībā un ražošanā, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, atsevišķu pārtikas produktu ražošanā, kā arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti