Ražotāju cenu līmenis Latvijā gada laikā palielinājies par 31,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā 2022. gada maijā, salīdzinot ar 2021. gada maiju, palielinājās par 31,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 41,4%, eksportētajai produkcijai – par 23,2%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 26,7%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 20,3%.

CSP skaidroja, ka ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; pārtikas produktu ražošanā; gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas), kā arī nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada maijā, salīdzinot ar aprīli, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 3,9%.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 4,5%, eksportētajai produkcijai – par 3,4%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis palielinājās par 3,9%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 3%.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā, kā arī atsevišķu pārtikas produktu ražošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti