Ražotāju cenu līmenis gada laikā pieaudzis par 29,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gada aprīlī, salīdzinot ar pērnā gada aprīli, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājies par 29,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis gada laikā palielinājās par 39,6%, eksportētajai produkcijai – par 21,8%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 26,5%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 17,9%.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; pārtikas produktu ražošanā; gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas), kā arī atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada aprīlī, salīdzinot ar martu, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 3,1%.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 1,9%, eksportētajai produkcijai – par 4,3%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis palielinājās par 5,2%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 3,5%.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; atsevišķu pārtikas produktu ražošanā; gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas), kā arī ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā. Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam elektroenerģijas tirdzniecībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti