Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājies par 30,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā 2022. gada jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, palielinājās par 30,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 47,5%, eksportētajai produkcijai - par 15,9%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 18,2%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 14,0%.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; pārtikas produktu ražošanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā, kā arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas).

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 2,3%.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 4,4%, eksportētajai produkcijai – par 0,2%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis nemainījās, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm palielinājās par 0,3%.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; atsevišķu pārtikas produktu ražošanā; ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā, kā arī datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā. Pazeminoša ietekme bija cenu kritumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti