Ražotāju cenas rūpniecībā mēneša laikā nav mainījušās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šā gada augustā salīdzinājumā ar jūliju ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā nav mainījušās, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas pieauga par 0,2%, bet eksportētajai produkcijai cenas samazinājās par 0,2%.

Eksportam uz eiro zonas valstīm cenas pazeminājās par 0,5%, bet uz valstīm ārpus eiro zonas palika nemainīgas.

Augustā, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā pieauga par 0,5%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas palielinājās par 0,6%, bet eksportētajai produkcijai pieauga par 0,4%.

Lielākā paaugstinošā ietekme bija cenu kāpumam koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeļu), ražošanā - par 0,5 procentpunktiem. Bet lielākā pazeminošā ietekme bija cenu samazinājumam datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā - par 0,3 procentpunktiem.

Šogad informāciju par ražotāju cenām rūpniecībā sniedz vairāk nekā 660 uzņēmumi, kas indeksa aprēķiniem katru mēnesi paziņo ap 3,1 tūkstoti cenu, no tām 1,6 tūkstoši – par vietējā tirgū un 1,5 tūkstoši – par eksporta tirgos realizēto produkciju un rūpnieciskajiem pakalpojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti