Ražotāju cenas rūpniecībā februārī pieaugušas par 0,1 %

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad februārī salīdzinājumā ar janvāri ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā palielinājušās par 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. 

Ražotāju cenas vietējā tirgū realizētajai produkcijai mēneša laikā samazinājās par 0,3%, bet eksportētajai pieauga par 0,5%; tajā skaitā eksportam uz eiro zonas valstīm – par 0,2% un eksportam uz ārpus eiro zonas valstīm – par 0,7%.

Ražotāju cenu pieaugumu mēneša laikā visvairāk ietekmēja cenu kāpums gatavo metālizstrādājumu (izņemot mašīnas un iekārtas) ražošanā – par 0,09 procentpunktiem un koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā – par 0,04 procentpunktiem, kā arī cenu samazinājums datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā – par 0,07 procentpunktiem un poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā – par 0,05 procentpunktiem.

Februārī, salīdzinot ar pērno februāri, kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājies par 1% . Vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas pieauga par 0,3%, bet eksportētajai produkcijai – par 1,7%.

Lielākā ietekme bija cenu kāpumam koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā – par 0,94 procentpunktiem un elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā – par 0,26 procentpunktiem. Savukārt lielākā pazeminošā ietekme bija cenu samazinājumam datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā – par 0,35 procentpunktiem un ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā – par 0,14 procentpunktiem.

Ražotāju cenu pārmaiņas % pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti