Ražotāji meklē jaunas iespējas un drīzumā cer piedāvāt marinētas paipalu olas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latgalē saimniecība „Eko paipalas”, kas audzē pāri par trīsdesmit tūkstošiem paipalu,  šobrīd vienīgie Latvijas tirgū sākuši piedāvāt marinētas paipalu olas. 

Marināde biešu sulā, sojas mercē vai līdzīgi kā marinē gurķus, tas ir saimniecības izaicinājums, meklējot noietu paipalu olām un pagarinot to izmnatošanas termiņu. Ledusskapī līdz gadam šāda neatvērta marinādes burciņa var droši uzglabāties, stāsta idejas īstenotāji un cer, ka drīzumā šis produkts būs pieejams  ne tikai pašu saimniecībā un izbraukuma  gadatirgos, bet arī veikalu plauktos.  

30 tūkstoši paipalu olu dienā izdēj Sventes pagasta saimniecībā  Eko paipalas, stāsta uzņēmuma saimnieka meita Anastasija Mureviča. Tik lielam daudzumam vajadzēja  rast ilglaicīgi pielietojumu, tā arī tapusi doma par paipalu olu marinēšanu.

Paipalu marinētās olas labprāt pērk un novērtē veselīga uztura piekritēji un labu ēdienu pazinēji. Šī paipalu ferma Sventes pagastā  tapusi gan ar ES fondu atbalstu, gan lielākoties pašu līdzekļiem, faktiski no mazuma - no dažiem desmitiem paipalu, stāsta uzņēmuma komercdirektors Vasīlijs Petrovs.

Sākotnēji paipalu olas novērtējuši paziņas un draugi, šobrīd jau pircēji visā Latvija un arī ārpus tas, arī kaimiņos Lietuvā,stāsta Vasīlijs Petrovs. Latvijā un Baltijā tas noteikti ir jauns un svaigs piedāvājums.

Uzņēmuma Eko paipalas pārstāve Anastasija Mureviča pālauksrliecināta, ka marinētas paipalu olas būs izbaudāmas ne tikai gadatirgos un pašu saimniecībā, bet jau drīzumā nonāks arī lielveikalu plauktos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti