Dienas ziņas

Rokdarbnieku dāvantirgus Kandavas muzejā

Dienas ziņas

Ventspils dzīvnieku patversmē īpaša eglīte

Piepilda bērnības sapni, ražojot koka rotaļlietas

Ražojot koka rotaļlietas, piepilda bērnības sapni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sekojot savai sirds balsij un īstenojot bērnības sapni, brāļi Mežali Rēzeknes novadā izgatavo koka rotaļlietas un konstruktorus. Tas ir roku darbs, līdz ar to katra detaļa tiek rūpīgi izstrādāta un meistari ieliek darbā savas pozitīvās domas. Iedvesma jaunām idejām tiek smelta, spēlējoties ar pašu bērniem.

Kokapstrāde brāļiem Andim un Mārtiņam Mežaliem no Rēzeknes novada Lūznavas ciema sākotnēji sākās kā hobijs. No tēva mantojumā saņemtais darbagalds tiek izmantots arī savā uzņēmumā „SimpleWood”, lai izgatavotu dažādas koka rotaļlietas.

 „Būtībā īstenojām savus bērnības sapņus, kad bērnībā skraidījām un gribējās sev tādu zobenu un tādu vairogu. Bet nebija varēšanas un iespēju uztaisīt. Bērnībā arī bija spēlītes izjaucamas. Mēģinājām tās remontēt. Tāpēc ir labi, ka tagad ir konstruktors - saliec, izjauc, un tev ir iespējams to saremontēt,” stāsta Andis.

Atceroties savas bērnības rotaļas, šis tas top arī pašiem sevis. „Par rotaļlietām tās droši vien nevarētu nosaukt. Tās ir kaut kas lielāks kā kara rīki, ne gluži zobenus, bet lokus esam taisījuši, arbaletus, ko noteikti bērniem nedotu rokā,” saka Mārtiņš.

Savukārt bērniem ļoti patīk brāļu veidotie konstruktori, no kuriem katru reizi var izveidot pavisam kaut ko citu.

Turklāt, lai notestētu jaunās rotaļlietas, par “kvalitātes ekspertiem” kalpo Mārtiņa bērni.

„Viss tiek gatavots, balstoties uz pašu pieredzi ar bērniem un balstoties uz vēlmēm, ko nevar atrast veikalā. Taisām savējiem un ar laiku skatāmies, kā iet ar lietošanu un pielabojam,” skaidro Mārtiņš.

„SimpleWood” rotaļlietas ir roku darbs, kurā meistari ieliek savās labās emocijas. Līdz ar to, paņemot rokās, jūt ne tikai silto koka pieskārienu, bet arī pozitīvo starojumu.

„Tāpat jau darbnīcā nevar nosēdēt, ja tev ir slikts garastāvoklis, vai tev to negribas darīt. Bez iedvesmas, bez gribas neko arī neuztaisīsi. Tāpēc var teikt, ka viss ir taisīts ar labām emocijām. Tur iekšā ieguldītas tikai labas emocijas,” apliecina Andis.

Ziemassvētki ir laiks, kad dalīties un būt kopā.

Lai radītu svētku sajūtu arī Ukrainas bērniem, brāļi Mežali atbalstījuši labdarības akciju, ziedojot. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti