Rāviņš: Pašvaldībām ir par maz naudas, lai izpildītu tām paredzētās funkcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdības apstiprinātajā nākamā gada budžetā, kas nu ir nodots skatīšanai Saeimā, ir vairāk naudas, taču arī izdevumi ir daudz lielāki. Pašvaldībām šobrīd ir iezīmēts par maz, lai tās varētu izpildīt visas funkcijas, kas tām ir uzliktas. Tā intervijā Latvijas Radio norādīja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

„Jā, naudas ir vairāk. Un mēs ticam, ka tā būs vairāk. Bet arī tērēšanas puse mums ir daudz lielāka. Tāpēc mēs sakām, ka tas, kas šobrīd ir iezīmēts, ir par maz, lai mēs varētu izpildīt visas tās funkcijas, uzdevumus, ko šobrīd mums ir uzlikusi valdība un likumi,” norādīja Rāviņš.

„Mums noteikti trūks, kas saistīts ar sociālo sfēru. Tie ir jautājumi par mājokļiem, enerģētiku. Mēs šodien nezinām, kāds būs elektrības tarifs, kādi būs siltuma nodokļi, kas uzgulsies uz mūsu iedzīvotājiem. Ņemot vērā lielos komunālos parādus, kas ir uz šodienu, grūti būs prognozēt, ka tie būs mazāki,” norādīja Jelgavas mērs.

Pašvaldība arī gribētu atbalstīt uzņēmumus, taču tam neesot pietiekoši resursu. „Mēs gribam ļoti redzēt izaugsmi, ka pašvaldības var palīdzēt uzņēmējdarbības attīstībai, kas ir pats svarīgākais šobrīd. Šajā budžetā savā sadaļā mēs to nevaram ieraudzīt,” sacīja Rāviņš.

Viņš skaidroja, ka vienīgā iespēja atbalstīt uzņēmējdarbību no pilsētas puses ir infrastruktūras sakārtošana, kam vajadzīgi līdzekļi. Taču izstrādātajā budžetā tas neesot redzams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti