Rīta Panorāma

Izstāde "Daudz laimes dzimšanas dienā!"

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Valsts asinsdonoru centra pārstāvi Zani Mistri.

Intervija ar Jelgavas mēru Andri Rāviņu.

Rāviņš: Bez prezidentūras ES sarunas par budžetu būtu sarežģītākas un ilgākas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tā kā strauji tuvojas Latvijas prezidentūras laiks Eiropas Savienības (ES) Padomē, valsts budžets bija jāpieņem iespējami ātrāk. Bet citā gadījumā sarunas ar pašvaldībām par budžetu būtu sarežģītākas un ilgstošākas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Pašvaldību savienības priekšsēža vietnieks, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Lai gan otrdien Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) piekrita parakstīt 2015.gada vienošanās un domstarpību protokolu ar valdību, tomēr Rāviņš norāda - pašvaldības nav apmierinātas ar budžetu, jo negrib dzīvot pēc „pārpalikuma principa”. Vienošanās par budžetu bija jāpanāk iespējami ātrāk, jo līdz ar janvāri Latvija kļūs par ES prezidējošo valsti, norādīja Rāviņš, piebilstot, ka „pašvaldībās arī ir valstiski domājoši cilvēki”.

Viņš gan atzina, ka pašvaldību piekrišana sarunām būtu sarežģītāka un domstarpības tiktu risinātas ilgstošāk un problemātiskāk, ja vien netuvotos ES prezidentūras laiks.

Kā vienu no būtiskākajiem domstarpību jautājumiem Rāviņš sauca iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu sadalījumu, kas arī šogad netiek mainīts - 80% pret 20% par labu pašvaldībām. Strīdi par šo jautājumu ir katru gadu, jo pašvaldībām esot vajadzīgi 86-87% no IIN ieņēmumiem.

LPS ar valdību gan vienojās, ka sarunas par 2016.gada budžetu sāks jau janvārī, sacīja Rāviņš. Viņš arī pauda, ka premjere un Finanšu ministrija ir kļuvusi atvērtāka sarunām ar pašvaldībām, salīdzinot ar pēdējiem trīs gadiem.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien apstiprināja 2015.gada valsts budžeta projektu, kurā plānoti 7,25 miljardi eiro ieņēmumi un 7,47 miljardi eiro izdevumi. Īsi pirms valdības lēmuma premjere tikās ar LPS, kas vēlāk piekrita parakstīt 2015.gada vienošanās un domstarpību protokolu ar valdību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti