Rīta Panorāma

Intervija ar Raimondu Bergmani aizsardzības ministru (ZZS)

Rīta Panorāma

Zūdošs laiks un vietas Dainas Riņķes gleznās

Intervija ar Dzintaru Rasnaču tieslietu ministru (VL-TB/LNNK)

Rasnačs: Maksātnespējas administratoru izdevumi ir jāmazina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) uzskata, ka maksātnespējas administratoru saņemto līdzekļu īpatsvaram pret maksātnespējas procesos atgūto līdzekļu apjomu jābūt mazākam.

Rasnačs intervijā LTV “Rīta panorāmai” norādīja, ka administratoru izdevumi nav tikai administratoru atlīdzība, bet arī procesa nodrošināšanai nepieciešamie līdzekļi, bet, ministra ieskatā, to īpatsvaram jābūt mazākam.

Viņš nevarēja nosaukt konkrētus skaitļus, norādot, ka lietas ir ļoti dažādas - ir apjomīgas lietas, veiksmīgas lietas, un ir lietas, par kuriem ir sākti kriminālprocesi.

Lai spriestu par iespējām samazināt administratoru izdevumu īpatsvara samazināšanu, plānots runāt ar darba devējiem, Ārvalstu investoru padomi, Komercbanku asociāciju, citām ministrijām.  

“Domāju, ka atradīsim pareizāko risinājumu,” sacīja Rasnačs.

Maksātnespējas administrācijas informācija liecina, ka izmaksās tiesiskās aizsardzības procesa un maksātnespējas procesa nodrošināšanai ietilpst administratora atlīdzība un maksātnespējas procesa izdevumi, kas rodas, lai varētu nodrošināt tiesiskās aizsardzības procesa un maksātnespējas procesa likumīgu un efektīvu norisi.

Juridiskās personas maksātnespējas procesā izdevumus apstiprina tiesa (izdevumus, kas radušies līdz tiesas spiedumam maksātnespējas procesa lietā) un kreditoru sapulce.

Tiesiskās aizsardzības procesā un fiziskās personas maksātnespējas procesā administratoram pienākas atlīdzība pēc Maksātnespējas likumā noteiktās fiksētās takses.  Juridiskās personas maksātnespējas procesā par administratora atlīdzības apmēru administrators rakstveidā vienojas ar kreditoru sapulci. Gadījumos, ja šāda vienošanās netiek panākta, administrators saņem atlīdzību pēc Maksātnespējas likumā noteiktās takses, tas ir, proporcionālās atlīdzības takses un fiksētās takses. Aprēķinot administratora atlīdzību pēc proporcionālās takses, aprēķināto proporcionālo atlīdzību samazina par summu, kas aprēķināta pēc fiksētās takses.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti