«Rail Baltica» dzelzceļa līnijas posmu caur Rīgu par 12,9 miljoniem nodrošinās Spānijas konsorcijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Būvprojektēšanu un autoruzraudzības pakalpojumus "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas posmā caur Rīgu nodrošinās divu spāņu uzņēmumu konsorcijs, kas sastāv no "IDOM, Consulting, Engineering, Architecture" un "Ingeniería y Economía del Transporte" (INECO), informēja uzņēmumā "RB Rail".

Konsorcijs uzvarēja iepirkumā, piedāvājot summu 12,9 miljoni eiro. Plānots, ka līgumu ar uzvarētāju parakstīs šī gada jūnijā pēc nepieciešamo procedūru noslēgšanas, tai skaitā desmit dienu nogaidīšanas perioda.
 
Iepriekš minētais ātrgaitas dzelzceļa posms ir 56 kilometrus garš un sastāv no trim apakšposmiem: Upeslejas–Rīgas Centrālā stacija, Torņakalns–Imanta un starptautiskā lidosta “Rīga”–Misas upe.
 
Piegādātājam 24 mēnešu laikā būs jāveic trases apsekošana, vērtību inženierijas izpēte, jāizstrādā būvprojekta pamatrisinājumi un detalizētais būvprojekts. Turklāt piegādātājam tiks uzticēta autoruzraudzība dzelzceļa posmam Rīgā būvniecības fāzes laikā pēc būvprojekta pabeigšanas.

"IDOM Consulting, Engineering, Architecture" ir vairāk nekā 20 gadu pieredze parasto un ātrgaitas dzelzceļu projektēšanā Eiropā, ASV, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. Nesen uzņēmums piedalījās ātrgaitas projektos Spānijā, Polijā un Zviedrijā. Uzņēmums nodarbina 3500 cilvēku 45 birojos visā pasaulē. Līdzīgi INECO jau 50 gadus strādā transporta inženierijas un konsultāciju jomā, tajā skaitā uzņēmumam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze ātrgaitas dzelzceļa nozarē. Uzņēmums darbojas vairāk nekā 50 valstīs un nodarbina 3000 profesionāļu komandu. INECO piedalās arī "High Speed 2" projektā Apvienotajā Karalistē kā viens no piegādātājiem, kas sagatavo sākotnējos projektus.

Lai sagatavotos projektēšanas aktivitātēm Rīgā, 7.maijā "RB Rail" sadarbībā ar "Rail Baltica" nacionālo ieviesēju SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" un Satiksmes ministriju iedibināja ceturkšņa sadarbības formātu ar Rīgas nevalstiskajām un apkaimju organizācijām. Ceturkšņa tikšanos mērķis ir nodrošināt atklātu informācijas apmaiņas platformu sabiedrības un projekta ieviesēju starpā. Sadarbība plānota tādos jautājumos kā lietotājam draudzīgu šķērsojumu nodrošināšana pāri jaunajai dzelzceļa līnijai, "Rail Baltica" infrastruktūras drošība un pieejamība, rūpes par vēsturisko mantojumu, kā arī sasaistes veidošana ar Rīgas pašvaldības plāniem. Turklāt šī gada 31.maijā satiksmes ministra Tāļa Linkaita (Jaunā konservatīvā partija) vadībā tiks sāktas regulāras koordinācijas sanāksmes ar 15 pašvaldībām, kuras šķērsos "Rail Baltica" līnija Latvijā.

Kopumā Baltijas valstīs izsludinātas septiņas no 11 iepirkuma procedūrām "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas pamattrases detalizēto būvprojektu izstrādei, kas veido 57% no visa sliežu ceļa garuma. Igaunijā iepirkumi izsludināti visiem dzelzceļa līnijas posmiem, kas ietver posmu no Latvijas/Igaunijas robežas līdz Tallinai, un šī gada martā parakstīts pirmais būvprojektēšanas līgums.

"RB Rail" skaidroja, ka Latvijā procesā ir divi no četriem iepirkumiem, tai skaitā centrālajā posmā ap Rīgu, kā arī jūnijā ir plānots izsludināt iepirkumus par projektēšanu posmos līdz Latvijas/Igaunijas un Latvijas/Lietuvas robežai. Arī Lietuvā izsludināti divi no četriem iepirkumiem, kas attiecas uz posmiem no Kauņas līdz Lietuvas/Latvijas robežai. Šī gada aprīlī tika parakstīts pirmais būvprojektēšanas līgums posmam no Kauņas līdz Ramīgalai.

"RB Rail" ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai koordinētu "Rail Baltica" Globālā projekta īstenošanu – pirmo šāda mēroga infrastruktūras projektu no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai. "RB Rail" kā Globālā projekta centrālais koordinators ir atbildīgs par dzelzceļa projekta izstrādi, būvniecību un mārketinga aktivitātēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti