«Rail Baltica» no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta saņems vēl 184 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (Connecting Europe Facility - CEF) komiteja ceturtdien nolēmusi piešķirt dzelzceļa projektam "Rail Baltica" Baltijas valstīs vēl 184 miljonus eiro, kurus paredzēts ieguldīt projekta īstenošanā līdz 2024.gadam, vēsta Baltijas valstu kopuzņēmums "RB Rail", kas īsteno "Rail Baltica" projektu.

Kopā ar nacionālo līdzfinansējumu 15% apmērā "Rail Baltica" projekts Baltijas valstīs iegūs 216 miljonu eiro papildu finansējumu. No tā 128 miljonus eiro paredzēts izmantot būvniecības darbiem, bet 88 miljonus eiro - tehniskajai konstruēšanai un plānošanai,.

"RB Rail" norāda, ka kopā ar pašreizējiem līgumiem par grantiem "Rail Baltica" projektam Baltijas valstīs jau nodrošināts 1,2 miljardu eiro finansējums no ES un Baltijas valstu līdzekļiem.

No CEF līdzekļiem nolemts arī piešķirt 422 miljonus eiro "Rail Baltica" posmu izbūvei Polijā, informē "RB Rail".

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti