«Rail Baltica» kopuzņēmuma «RB Rail AS» izpilddirektors Driksna atstāj amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Starptautiskā dzelzceļa projekta "Rail Baltica" kopuzņēmuma "RB Rail AS" līdzšinējais izpilddirektors Agnis Driksna atkāpies no amata, un tuvākajā laikā uzņēmums izsludinās publisku konkursu uz šo vakanci, paziņojumā medijiem informēja "RB Rail".

Pagaidām izpilddirektora pienākumus pildīs valdes loceklis un galvenais iepirkumu direktors Marko Kivila.

“RB Rail AS” 

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu “Rail Baltica” projektu.  Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketings.  

Desmit gadus strādājot "Rail Baltica" projektā,  Driksna bijis tieši iesaistīts un atbildīgs par projekta stratēģisko plānošanu un attīstību, t.sk. finansējuma piesaisti, sadarbību ar stratēģiskajiem partneriem un sabiedrības iesaisti, īstenojot "Rail Baltica" projektu Latvijā, informēja uzņēmums.  

"RB Rail AS" izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatā, ko  Driksna ieņēma kopš 2019. gada, viņš pārraudzīja "Rail Baltica" kopuzņēmuma attīstību, paplašinot komandu un piesaistot starptautiska līmeņa dzelzceļa nozares ekspertus, kā arī īstenojot projekta stratēģisko attīstību Baltijas mērogā, tai skaitā nodrošinot būtisku stratēģisku lēmumu pieņemšanu un virzību, kā piemēram, dzelzceļa apakšsistēmu (elektrifikācijas, kontroles, vadības un signalizācijas apakšsistēmas) ieviešana, konsolidēto būvmateriālu iepirkumi, pieteikumi Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (CEF) finansējumam u.c, teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Padomes vārdā pateicos Agnim Driksnam par profesionalitāti un darbu "Rail Baltica"," pauda "RB Rail AS" padomes priekšsēdētāja Ligita Austrupe.

Intervijā Latvijas Radio Austrupe pauda, ka izmaiņas valdē nav nekas neparasts: “Tā ir absolūti normāla prakse, ka pēc termiņa beigām mainās valdes locekļi. Mēs slēdzam pilnvarojuma līgumu uz trim gadiem. Agnim [Driksnam] šis termiņš beidzās šogad, tāpēc ir nolemts, ka šim ir īstais brīdis sludināt jaunu konkursu uz valdes priekšsēdētāja amatu un uzsākt jaunu projekta fāzi, kas šobrīd ir pāreja uz projektēšanu un būvniecību.”

"RB Rail AS" padomes priekšsēdētāja Ligita Austrupe
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Marko Kivila "RB Rail AS" galvenā iepirkumu direktora un valdes locekļa amatu ieņem kopš 2022. gada novembra.

Kivilas darba pieredze ir saistīta ar līgumu pārvaldību, tostarp viņš ir strādājis kā galvenais padomnieks, līgumu pārvaldības vadītājs un uzņēmumu juridiskais vadītājs infrastruktūras projektos un nozīmīgos kapitālieguldījumu projektos enerģētikas nozarē.  

Kivila ir ieņēmis vadošos amatus "Rail Baltica" projekta nacionālajā ieviešanas institūcijā Igaunijā "Rail Baltic Estonia" OÜ un pirms tam "Eesti Energia AS" un "Enefit Solutions AS" (Eesti Energia Tehnoloogiatoostus AS).

KONTEKSTS:

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Dzelzceļa līniju "Rail Baltica" plānots atklāt secīgi pa posmiem laikā no 2026. gada līdz 2030. gadam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti