PVN reģistrā šogad mazāk jaunpienācēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šogad, salīdzinājumā ar aizvadīto gadu, nedaudz samazinājies Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistrā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits, liecina dienesta apkopotie dati.

Uz šā gada 20. decembri pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā bija reģistrēti gandrīz 85 000 nodokļa maksātāju.

VID pārstāve Ilze Jankova: Par PVN maksātāju reģistrēšanu
00:00 / 00:16
Lejuplādēt
No nākamā gada 1. janvāra likumā noteiktais PVN reģistrācijas slieksnis mainās – prasība obligāti reģistrēties šajā reģistrā attieksies uz tiem uzņēmumiem un saimnieciskās darbības veicējiem, kuru ar nodokli apliekamo preču un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība iepriekšējo divpadsmit mēnešu laikā ir sasniegusi 40 000 eiro (pašlaik 50 000 eiro).

Ņemot vērā šīs izmaiņas, Valsts ieņēmumu dienests mudināja tos uzņēmumus, kuru aizvadītajā gadā notikušo, ar nodokli apliekamo darījumu apjoms uz 2018. gada 1. janvārim varētu sasniegt 40 000 eiro, jau šogad reģistrēties PVN maksātāju reģistrā.

Tomēr šajā reģistrā no jauna reģistrēto uzņēmumu skaits ir nevis pieaudzis, bet, gluži pretēji, samazinājies.

Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu pārvaldes direktora vietniece Ilze Jankova pastāstīja, ka 2016.gadā reģistrēti 7238 jauni nodokļu maksātāji, bet 2017.gadā – 6457.

Jankova pieļāva, ka skaita samazinājums saistīts ar to, ka VID rūpīgāk pārbauda uzņēmumus pirms reģistrācijas, vairāk analizē un ne visus reģistrē, “reizēm arī atsakām reģistrāciju, ja nav pamatojuma”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti