PVD saņem apliecinājumu - Krievija varētu atcelt Latvijas šprotu aizliegumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tuvāko nedēļu laikā Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" varētu atcelt ierobežojumus Latvijā ražoto zivju konservu realizācijai Krievijas tirgū. 

Iepriekš ziņas par to, ka „Rosseļhoznadzor” varētu atcelt ierobežojumus, kas tika ieviesti, aizbildinoties ar pārmēru augstu benzopirēna līmeni Latvijā ražotajās šprotēs, izskanējuši Krievijas medijos.

Tagad arī Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saņēmis apliecinājumu, ka Krievijas dienests izskata iespēju mīkstināt iepriekš noteiktos ierobežojumus Latvijā ražoto zivju konservu realizācijai Krievijas tirgū.

Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas uzraudzības departamenta direktors Ernests Zavadskis Latvijas Radio pastāstīja, ka PVD pirmdien, 21.novembrī, saņēma apliecinājumu telefonsarunas laikā ar Krievijas kolēģiem, ka Krievijas dienests izvērtē iespēju mīkstināt ierobežojumus daļai no Latvijas zivju produkcijas sortimenta.

Ernests Zavadskis: PVD saņem apliecinājumu - Krievija varētu atcelt Latvijas šprotu aizliegumu
00:00 / 01:11
Lejuplādēt

Tas varētu notikt  dažu nedēļu laikā, kad eksperti pabeigs ziņojumu par jūnijā notikušo auditu, pastāv iespēja, ka daļa Latvijas zivju konservu varētu atgriezties Krievijas tirgū. Kad PVD saņems oficiālo vēstuli no Krievijas kolēģiem, tad arī būs zināms, kāda tieši produkcija varētu atkal atgriezties Krievijas tirgū.

“Šodien mēs saņēmām apliecinājumu, ka Krievijas dienests pie tā strādā,” sacīja Zavadskis.

Jau ziņots, ka Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta vadītāja palīgs Aleksejs Aleksejenko paziņoja, ka Baltijas valstīs ražotās šprotes Krievijas tirgū varētu atgriezties pēc Jaunā gada.

2015.gada jūnijā Krievija noteica zivju produkcijas importa aizliegumu, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas uzņēmumos.

Vēlāk pēc vairākkārtējām abu pušu pārrunām tika pieļauts, ka Latvijas zvejas produktus uz Krieviju varētu eksportēt pēc atkārtotām pārbaudēm. "Rosseļhoznadzor" inspektori šogad jūlijā pārbaudīja Latvijas zivju produkcijas ražotājus, taču pēc viesošanās bija mazrunīgi par iespējamo lēmumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti