PVD aptur dzīvoklī izveidotas nelegālas picu un bulciņu ceptuves darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Rīgā, Maskavas ielā, apturējis nelegālas konditorejas izstrādājumu ražotnes darbu, informē dienesta pārstāve Ilze Meistere.

Ražotne bija izveidota kāda daudzdzīvokļu nama 1. stāvā, 12 kvadrātmetrus lielā telpā, kurā neatbilstošos apstākļos ražoti un tirgoti dažādi miltu konditorejas izstrādājumi – smalkmaizītes, picas, belaši.

PVD inspektori konstatēja, ka konditorejas izstrādājumu ražošana notiek higiēnas prasībām neatbilstošās telpās – ražošanas iekārtu, plauktu un citas virsmas ir netīras, gatavā produkcija tiek uzglabāta uz grīdas, tādējādi pakļaujot to piesārņojuma riskam.

Ražotnes darbinieki nevarēja uzrādīt nedz produktu izejvielu izcelsmi apliecinošus dokumentus, nedz arī citus ar uzņēmuma darbību saistītus dokumentus.

Nelegālās konditorejas izstrādājumu ražotnes darbība ir apturēta. Uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Dienests piebilst, ka PVD pagājušajā nedēļā sadarbībā ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu pārvaldes darbiniekiem atklāja vēl vienu nereģistrētu konditorejas izstrādājumu ražotni Rīgā, Dzirciema ielā. Lai gan tajā ar higiēnas prasību ievērošanu viss bijis kārtībā, nereģistrēta uzņēmējdarbība pārtikas apritē ir pārkāpums. Arī šajā gadījumā uzsākta administratīvā lietvedība.

PVD atgādina - pirms iesaistīšanās pārtikas apritē uzņēmumam ir jāreģistrējas PVD, kā arī savā darbībā jāievēro normatīvo aktu prasības, tostarp higiēnas normas, lai nodrošinātu patērētājiem nekaitīgu un drošu produkciju.

Sods par uzņēmuma iesaistīšanos pārtikas apritē bez uzņēmuma reģistrācijas PVD fiziskām personām ir no 70 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām – no 400 līdz 700 eiro, norāda Meistere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti