Rīta Panorāma

"Rudenīgais blūzs " Valmieras teātrī

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" priekšsēdētāju Asnāti Ziemeli

Telefonintervija ar Māri Balodi

PVD: 700 eiro sods par 30 tonnu veca saldējuma pārmarķēšanu – smieklīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

700 eiro sods, kas draud uzņēmumam par saldētas pārtikas ar iztecējušu derīguma termiņu pārmarķēšanu, ir smieklīgs, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” atzīst Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

Balodis pastāstīja, ka pārmarķētā saldētā pārtika uzieta, pateicoties kāda patērētāja sūdzībai no Latgales, kurš bija iegādājies saldējumu un kuram radās aizdomas par uzņēmēju negodprātību. Pašlaik gan nav informācijas, ka šie produkti būtu nonākuši tirdzniecības vietās; uzņēmums tos tirgoja caur mājaslapu un iepirkšanās portāliem.

PVD ir ierosinājis administratīvā pārkāpuma lietu. Sods par preču ar beigušos derīguma termiņu realizāciju ir līdz 700 eiro ar vai bez mantas konfiskācijas.

Balodis atzina, ka šajā gadījumā 700 eiro sods ir smieklīgs. Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka produkti tiks izņemti un iznīcināti par tirgotāja naudu.

PVD ar līdzīgiem pārkāpumiem mēdz saskarties, bet tādos apjomos ne tik bieži.

Jau ziņots, ka PVD Salaspils pagastā, SIA "Vollers – Rīga" noliktavās "Lindes", atklājis vērienīgu SIA „Margotta” piederošu Vācijā ražotu saldētu produktu pārmarķēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti