«Putnu fabrika Ķekava» sāk piegādes Zviedrijas mazumtirdzniecības sektorā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas putnu gaļas ražotājs “Putnu fabrika Ķekava” ar jaunu, speciāli Zviedrijai radītu zīmolu “Grannfågel” uzsācis produktu eksportu Zviedrijas mazumtirdzniecības sektoram, informēja uzņēmumā.

AS “Putnu fabrika Ķekava” produkcija esot pirmā Baltijā ražotā gaļa, kas izgājusi Zviedrijas kvalitātes sertifikāciju un tagad būs nopērkama arī Zviedrijas vadošo mazumtirdzniecības tīklu veikalos. 

“Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs norāda, ka Zviedrijā esot augstāki putnu labturības standarti un gaļas kvalitātes prasības, nekā paredz Eiropas Savienības likumdošana. Lai saņemtu atļauju eksportam mazumtirdzniecības sektorā, “Ķekava” ir izgājusi vairākkārtējas pārbaudes un nodrošinājusi Zviedrijas izvirzītos kvalitātes kritērijus.

“Mēs nodrošinām augstu putnu labturību, no salmonellas pilnībā brīvu produkciju un papildus tam vienīgie Baltijā spējam īstenot putnu audzēšanu bez antibiotikām,” norāda Pranckevičs.

Zīmola “Grannfågel”, kas zviedru valodā nozīmē “kaimiņu putns”, produkcija no jūnija vidus ir nopērkama kopumā 25 tirdzniecības vietās visā valstī, tostarp tādos lielākajos Zviedrijas mazumtirdzniecības tīklos kā “ICA”, “Coop” un “Hemköp”. Sākuma periodā produkcijas eksports aptvers Stokholmas reģionu, bet jau tuvākajā laikā “Grannfågel” cāļa gaļas produkti būs nopērkami Gēteborgā, Malmē un citās lielākajās Zviedrijas pilsētās.

“Ķekava” nodrošina vairāk nekā 5% no kopējā putnu gaļas importa Zviedrijā, kur uzņēmums darbojas vairāk nekā 10 gadus. Pirms gada “Ķekava” saņēma Zviedrijas atbildīgo iestāžu atļauju un kļuva var vienīgo gaļas importētāju Zviedrijas publiskajam sektoram, to skaitā skolām, slimnīcām un citām publiskajām iestādēm.

“Ķekavas” kopējais eksporta apjoms ir 48% no saražotās produkcijas. Eksports uz Zviedrija no eksportētā apgrozījuma veido 41%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti