«Putnu fabrika Ķekava» izķepurojas – tiesiskās aizsardzības process izbeigts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu grūtībās nonākusī AS "Putnu fabrika Ķekava" ir sekmīgi pabeigusi tiesiskās aizsardzības procesu, un pagājušās nedēļas nogalē izbeigts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības process, uzņēmuma maksātspēja ir pilnībā atjaunota, un šobrīd uzņēmums strādā ar peļņu, liecina „Putnu fabrikas Ķekava’ paziņojums medijiem.

"Putnu fabrika Ķekava" lūgusi sākt tiesiskās aizsardzības procesu  2011.gada 7.oktobrī, kad uzņēmums konstatēja, ka īslaicīgi nepietiek naudas līdzekļu, lai segtu saistības. Savukārt 2012.gada janvārī tika apstiprināts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns, kas paredzēja tiesisko aizsardzību uzņēmumam nodrošināt līdz pat 2014.gada 20.janvārim.

Uzņēmums plānu ir izpildījis, nodrošinot tā ietvaros paredzēto saistību izpildi priekšlaicīgi - jau aizvadītā gada decembrī, par ko Rīgas rajona tiesā tika iesniegts attiecīgs pieteikums 2013.gada 20.decembrī.

Kopumā TAP ietvaros uzņēmums ir norēķinājies par 4,8 miljonu eiro lielām saistībām, kas bija izveidojušās uz TAP ierosināšanas brīdi, no kuriem nodrošinātajam kreditoram samaksāti 0,7 miljoni eiro, nenodrošinātajiem kreditoriem - 1,3 miljons eiro, bet Valsts ieņēmumu dienestam - 2,8 miljoni eiro. Panākta vienošanās ar nodrošināto kreditoru par parāda saistību restrukturizāciju un pakāpenisku nomaksu ilgākā laika periodā. Uzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumi laika periodā no 2011.gada 1.novembra līdz 2013.gada 31.oktobrim sasniedza 64,3 miljonus eiro (TAP plānā prognozēti 63,2 miljoni eiro).

Lai sekmīgi pārvarētu krīzi, pēdējo divu gadu laikā uzņēmumā īstenoti vairāki pārmaiņu procesi - rūpīgi strādāts pie energoefektivitātes palielināšanas, tai skaitā daļēji modernizēta apkures sistēma; notika izmaiņas uzņēmuma pārvaldes sistēmā; auditēta visa produkcija, izvērtējot produktu kvalitāti, noietu tirgū, rezultātā pilnveidojot esošo produkciju, izveidojot jaunus produktus un atsakoties no tiem produktiem, kas izrādījušies nerentabli.

"Putnu fabrika Ķekava" saražo vairāk kā 65% no kopējā Latvijā saražotā putnu gaļas apjoma, TAP laikā kāpinot saražotās gaļas apjomu no 14,8 tūkstošiem tonnu 2011.gadā līdz 17,5 tūkstošiem tonnu 2013.gadā.  

Uzņēmuma valde norāda, ka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna izpildei un uzņēmuma situācijas stabilizēšanai ļoti svarīgs solis bija stratēģiskā investora piesaiste. 2013.gada vasarā  "Putnu fabrika Ķekava" kā stratēģisko investoru piesaistīja publisko akciju sabiedrību "Linas Agro Group".   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti