Putins G20 samitā runā par Krievijas ekonomikas atgūšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Krievija pieticīgi vērtē savus panākumus ekonomikas atveseļošanā, taču situācija valstī ir stabilizējusies, rezerves ir saglabātas, bet kapitāla aizplūšana, salīdzinot ar 2015.gadu, samazinājusies piecas reizes, G20 samitā pavēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.  

Viņš norādījis, ka vairāki pasaules līderi pievērsa uzmanību problēmām, ar kurām sastopas visa pasaulē, bet pašlaik notiek lēna, taču pozitīva ekonomikas atgūšanās, ziņo Krievijas aģentūra “Ria Novosti”.  

Krievijā ir samazinājusies inflācija, budžeta deficīts samazināts par 2,6%, bezdarbs ir salīdzinoši zemā līmenī – 5,7%, arī ārējais parāds ir salīdzinoši mazs, klāstījis Putins.  

Pēc viņa teiktā, pašlaik Krievijā reģistrēts neliels rūpniecības produkcijas ražošanas pieaugums, uzlabojas arī citi rādītāji.  

Jau ziņots, ka kopš Krimas aneksijas 2014.gadā rietumvalstis noteica sankcijas pret dauzām Krievijas amatpersonām un uzņēmumiem, uz ko Maskava atbildēja ar aizliegumu ievest pārtiku no rietumvalstīm.  Krievijas budžets arī cietis zemo naftas cenu dēļ, tas arī izraisīja rubļa kursa svārstības. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti